Dichter bij Elk-ander

Wij mensen gaan zo vaak de verbinding niet aan met ons zelf, met de natuur, met onze medemens, met het hogere. Het lijkt er soms op alsof we alle vormen van verbinding (willen) mijden. Terwijl we zo’n enorme behoefte hebben aan echt contact, echte verbinding. In het programma ‘Dichter bij Elk-ander’ proberen Kirsten Benschop en Rinus van Warven dichter bij de ander te zijn. De èèn door dichtend te verhalen en de ander door verhalend te dichten. Zingevende verhalen, spirituele poëzie, afgewisseld met verbindende muziek. De teksten zijn van Kirsten en Rinus, maar ook van Caithlin Matthews, Neale Donald Walsh, Marcel Messing en niet te vergeten… Charlie Chaplin. Dichter bij Elk-ander, wie wil het niet….

Naast Kirsten’s theatersolo’s Spiegeltijd, Adempauze en Wie stenen losbreekt heeft ze nu een nieuwe project, samen met Rinus van Warven. Het is verhalend, inspirerend theater. Wat de voorstellingen van Kirsten anders maakt is dat ze een sterk filosofisch en psychologisch karakter hebben. Zingeving en spiritualiteit spelen een grote rol. Het zijn voorstellingen, die, zoals ze zelf stelt, nét een spade dieper graven.
Boekingen en informatie: info@k-ontour.nl

Kirsten-Benschop-238x178

“Weet jij waar je goed in bent?

Maak er dan juist nu gebruik van,

nu je de tijd hebt.

Ontwikkel je talenten,

ontwikkel ze.”

Toneelspelen en schrijven gaan hand in hand bij Kirsten Benschop. Rond haar 13e jaar krijgt zij de smaak van het creatief schrijven te pakken. Een detective, verhalen en poëzie; later gevolgd door toneelscripts, bewerkingen van romans en verhalen. In 2010 is haar eerste zelfgeschreven avondvullende theatersolo een feit. De behoefte ’iets te vertellen’, ’een eigen gezicht te laten zien’, vertaalt zich in deze theatersolo’s.
Voor de zomer zal haar eerste boek ‘Spiegeltijd’ verschijnen met daarin opgenomen de novelle Spiegeltijd (naar de gelijknamige voorstelling), poëzie en korte filosofische bespiegelingen. Heeft u belangstelling voor een exemplaar, reserveer dat dan nu alvast door middel van een e-mail naar: info@k-ontour.nl

Lutherse Kerk Kampen

Lutherse Kerk, Burgwal 85, 8261 ES Kampen

 

vigilance over the human right to freedom of belief